http://www.kirjavainen.fi/sukukirja.html

18.12.2013

Linkkejä sukutarinoihin


Sukuhistoriasta tai sukututkimuksesta blogien kirjoittajia on silmiini sattunut vähänlaisesti. Mutta kun kysyy ja katselee niin jotain aina löytää. Sen verran, että päätin linkittää ne. Näihin tutustumisessa ei tule aika pitkäksi. Kenellä on tietoa muista sukublogeista? Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan.


Ahoilta ja rannoilta
Sukelluksia Suodenniemen historiaan. Suodenniemi sijaitsee Länsi-Pirkanmaalla, puolimatkassa Tampereelta Poriin Mouhijärven pohjoispuolella. Kirjoittaja on aloitellut bloginsa pitämistä syksyllä paria viikkoa myöhemmin kuin minä avasin tämän omani. Laadukkaita kirjoituksia ilmestyy pari kolme kuukaudessa.

Annelin ajatuksia
Opettajaihmisen ajatuksia, joita ei ole rajattu sukujuttuihin, mutta ovat vahvasti sidoksissa historiaan. Kotoisin Pirkanmaalta. Kirjoittaja on kahden ja puolen vuoden aikana suoltanut 466 kirjoitusta, blogin päivitystahti on kunnioitettava.

Biografian polkuja
Markku Virolainen on aloittanut bloginsa vuonna 2009. Hän rakentaa isänsä elämänkertaa ja samalla kertoo meille Muolaasta.

Hajamietteitä Pöljältä
Lukion historianopettaja rajaa bloginsa maantieteellisesti varsin tarkasti. Hän kirjoittaa kahdeksan kilometrin säteellä syntymäkodistaan tapahtuneista asioista. Savolaista tarinaa Iisalmen ja Kuopion väliltä. Blogi on aloitettu viime vuoden syyskuussa ja päivitysrytmi on yleensä juttu per viikko.

Juhan suku-uutiset
Juhan suku-uutiset ovat jo vuodesta 2006 poimineet mielenkiintoisia tietoja sieltä täältä sukututkimuksen varrelta.

Kosketan eilistä
Blogi on alkanut 2008 syksyllä kirjoittajan vanhempien perunkirjoituspaperien selaamisesta. Kirjoittajan isän kymiläisten ja äidin pohjalaisten juurien seulonnan lisäksi blogiin mahtuu jonkin verran myös tätä päivää.

Laitasaari
Oulunjokivarttia Muhokselle päin ajelelemalla ja rantatielle poikkeamalla pääset Laitasaaren kylään. Kimppablogi kylähistoriasta, jota päivitellään melko ahkerasti.

Lönrotin tyttöjä ja poikia
Kirjoittaja on ottanut käyttöön näkymän, jossa kirjoituksiin päästään pikkukuvien kautta. Kuvat voi ryhmitellä kuukausitasolla. Tunnisteita kirjoittaja ei ole käyttänyt, joten se ryhmittely ei toimi. Kirjoittaja on aloitellut blogia syksyllä tarkoituksenaan kirjata muistiin harvemmin kuultuja juttuja Lönrotista.

Nässi & Karhu Sukupuu
Harvakseltaan päivittyvä sukublogi. Sukua on Inkerissä ja Karjalan Kannaksella, samoilla seuduilla siis kuin Kirjavaisiakin. Pitänee tutustua tarkemmin kahteen sukupuuhun, jotka blogin yhteydessä on julkaistu.

Omenapuusta pudonneet
Pääosin Kirkkonummelta oleva suku. Kirjoittaja näyttää pitävän välillä taukoja, nytkin on viimeisin kirjoitus syyskuulta.

Oton ja Iidan sukua
Harrastelija hämäläisten sukujuurien jäljillä. Päivitykset ovat mielenkiintoisia ja hyvin kirjoitettuja katsauksia paikallishistoriaa laajempiinkin ilmiöihin.

Prinsessan sukututkinnat
Kirjoittaja vasta aloittelee blogiaan eikä ilmeisesti itsekään vielä tiedä minkälaista tuotosta jatkossa on odotettavissa. Pohjanmaalle näkyy kiinnostus suuntautuvan.

Risainen paita ja väkevä kirous
Harvakseltaan päivittyvä blogi liittyy sivustoon Sukututkimus. Ei kuitenkaan Sukututkimus nimiseen blogiin.

Sukupuuni juurella
Tarinoita ja tapahtumia sukutaulujen luiden ympärille on blogin tavoite. Fokus näyttää olevan melko pohjoisessa. Tämäkin bogi on aloittanut tämän vuoden syyskuussa.

Sukututkijan loppuvuosi 
Kaisa Kyläkoski päivittää blogiaan niin että heikompia hirvittää, kerran päivässä ja kaksi parhaassa. Blogilinkki keikkuu ylimpänä tuon oikeanpuoleisen listan kärjessä, harvoin mikään päivitys pääsee kiilaamaan sitä hetkeksi aikaa alemmaksi.
Bloginpitäjä on aloitellut vuodesta 2007 ja tekee ilmeisesti edelleen täyspäiväistä sukututkimusta. Mielenkiintoinen blogi ja historian runsaudensarvi, mutta keskittyy enimmäkseen Länsi-Suomeen, Karjalasta ei kerrota juurikaan.
Edit: Kaisa Kyläkoski informoi 13.1.2014: Korjauksena toteaisin, etten ole täysipäiväinen sukututkija enkä täysipäiväinen historianharrastaja. Elantoni ansaitakseni teen jotain ihan muuta 37,5 tuntia viikossa. Mikä jättää kyllä tarpeeksi aikaa blogin kirjoittamiseen.
Päivitystahti on sitäkin kunnioitettavampi.

Sukututkimus
Eteläpohjalaisista juurista harvakseltaan päivitettynä huhtikuusta 2005.

Totta vai Tarua - Satun sukutarinat
Keskimäärin kerran kuussa sukutarinoita Pirkanmaalta

Tuohijärvi
Monipuolista sukutarinointia Keski-Suomesta. Mielekiintoisia ovat kirjoittajan isän päiväkirjat

Tyrvääläinen sukua harrastamassa
Sukututkimusta Pirkanmaalta, päivityksiä pari kertaa kuussa vuodesta 2010.

Westerlund
Erikoinen blogi julkishenkilöiden sukutaustoista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti